13 Şubat 2012 Pazartesi

"Adalet" Zamanı !

3 Temmuz sabahı neredeyse sekiz aydır boğazımızdan ayrılmayan bir yumru. Koskocaman Fenerbahçe ailesinin bireyleri olarak o günden beri tam 225 gündür bir yanımız eksik, bir yanımız tutsak. Biz Fenerbahçeliler için olduğundan çok daha uzun hissedilen bu sürenin ilk günündeki tavrımızla bugünkü tavrımız arasında bir değişiklik söz konusu değil. Biz gerek şüpheliler gerek de onlar nezdinde kulübümüz hakkında yöneltilen suçlamaların ispat edilmesi halinde adli hukuk ve spor hukukunun gerekliliklerinin sonuna kadar uygulanmasından yanayız. Lakin bu hukuki gerekliliğin yerine getirilmesi için öncelikli olan elbette evrensel hukukun bir gereği olan savunma hakkıdır. Savunma hakkının kullanılmaya başlanılacağı mahkeme süreci öncesinde de biz "FBloggers" oluşumu olarak mevcut duruma ilişkin birkaç kelam etmek isteriz.


Maalesef operasyonun başlangıcı olan 3 Temmuz tarihinden bugüne  medya, yargı ve siyaset üzerinden yürütülen bir manipülasyonla karşı karşıya kaldık. Fenerbahçemiz; taraftarıyla, yönetimiyle, sporcularıyla büyük bir linç kampanyasının ana teması haline getirildi. Her fırsatta gerek biz taraftarlar gerekse yönetimimiz tarafından yapılan adalet vurgusu, söz konusu çevrelerce samimiyetsiz bulunarak bu saldırılara devam edildi. Sürecin sonuçlarını ilgilendiren her türlü değişikliğin veya değişiklik çabasının Fenerbahçe'yi kurtarmak adına yapıldığı iddiası ile yıllardır biriktirdikleri hınç ve nefretle ağızlarından salyalar akıtmalarını izledik. Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi mevcut dönemin kitlesel operasyonlarında yargıyı "bağımsızlıktan uzak" olarak tanımlayan kitlelerin söz konusu Fenerbahçe ve şike soruşturması haline geldiğinde adalet dağıtan "yüce" bir oluşum olarak görmelerini hayretle izledik. "Şike olmuş", "Fener düşsün", "Aziz yapmıştır" en ciddi argümanlarıyken; adalet, hak, hukuk, masumiyet karinesi onların duymak istemedikleri kavramlardı. 


Biz "FBloggers" oluşumu olarak Fenerbahçemizin geçen seneki şampiyonluğunun tamamen hocamız ve futbolcularımızın emeği ve alın teri ile kazanıldığına sonuna kadar inanıyoruz. Sahadaki mücadeleden, Alex'in hırsından, Guiza'nın gözyaşlarından, Stoch'un o içten çabasından, Gökhan'ın arzusundan, Aykut Kocaman'ın emeğinden zerre kuşkumuz yok. Adil bir yargılama neticesinde Fenerbahçemizin ve yöneticilerimizin bu süreçten aklanacağı beklentisi ve umudunu taşıyoruz. Bu umutla başkanımız ve diğer yöneticilerimizin savunmalarını merakla bekliyoruz. Dileğimiz bu savunmalar neticesinde yöneticilerimizin de, Fenerbahçemizin de alnının akı ile bu süreçten çıkmasıdır. 


Artık manipülasyonu, linci, karalamayı yürüten ve yönetenlerin değil; bu muameleye maruz kalanların konuşma zamanı. Artık adalet zamanı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder